Samenwerkingen en fusies

Samen met Irene Willems begeleidt ik non-profitorganisaties die willen samenwerken. Ik doe dat onder de noemer Saam te Werk.

In de praktijk stranden veel samenwerkingen na verloop van tijd of zelfs al in de dop. Saam te Werk kan het verschil maken, door professionele begeleiding op weg naar de beoogde samenwerking. Of het nu om een samenwerkingsverband gaat of een fusie.

Elk samenwerkingsverband vergt tal van zaken die moeten worden bediscussieerd, onderhandeld, besloten en vastgelegd. Met onze dijk van een ervaring en brede inhoudelijke kennis doorlopen we samen alle benodigde stappen. Zo zorgen we voor het kraakhelder formuleren van de doelstellingen en het blootleggen van de nadelen. Hoe helderder aan de voorkant, hoe minder kans op teleurstellingen later in het proces!

Een nieuwe toetreder, een uittreder of een vastgelopen samenwerking? Allemaal scenario’s die zich kunnen voordoen en die Saam te Werk kan ondersteunen of met het juiste gesprek kan ‘vlottrekken’ (waarbij het stoppen van een samenwerking niet wordt uitgesloten).

Een flinke dosis realisme, nuchterheid en humor van onze kant ontbreekt bij dit alles niet. We creëren een setting met veel openheid en transparantie en soms ook met de nodige kwetsbaarheid. En dat alles met aandacht voor de mens.

Terug naar overzicht Diensten