Transities in de zorg

De brede ervaring opgebouwd in de zorgsector en andere non-profitorganisaties en de ‘open’ blik van buiten wil ik graag inzetten in de zorgsector. Daarmee kan ik een zinvolle bijdrage leveren aan de transitie-opgave die er ligt.

Ik heb zowel professioneel als privé ervaren hoe waardevol onze zorg is en hoe belangrijk het is om de essentie daarvan te behouden voor de toekomst. Vanuit die ervaring heb ik veel respect voor de zorg in Nederland en wil ik op een positieve manier bijdragen aan een kwalitatieve, toekomstbestendige en mensgerichte zorg in de toekomst.

Implementatie doorgaans de échte uitdaging

Het merendeel van mijn opdrachten betreft implementatie van een visie. Ervaring leert dat het ontwikkelen van een visie niet eenvoudig is, maar dat het implementeren ervan de èchte uitdaging is. Een succesvolle implementatie vergt veel mensenwerk, energie, structuur, keihard werken en oneindig veel doorzettingsvermogen, vooral als de implementatie in de welbekende taaie fase belandt. Het is juist mijn expertise om dit te doorbreken via:

  • Het betrekken van alle stakeholders om de uitvoerbaarheid van de beoogde veranderingen te toetsen en te borgen.
  • Echt luisteren. Wat is de vraag achter de vraag of wat is de werkelijke zorg en behoefte?
  • Een flexibele instelling en het hanteren van een flexibele aanpak.

Vaak kan het model van Kotter worden gebruikt om juist deze fase optimaal door te komen.

Bovenstaande en zeker indien er binnen de transitie sprake is van het opzetten van een samenwerkingsverband of fusie, kan ik ook oppakken met mijn samenwerkingspartner (vanuit Saam te Werk).

Terug naar overzicht Diensten