Project: UMC Utrecht

Info

2008

Functie: Programmamanager ziekenhuisbreed informatieportaal

Sector: Zorg.
Rol: Programmamanagement

De opdrachtgever wilde graag een ambitieus en innovatief bedrijfsportaal voor alle relaties van het UMC (zowel voor patienten als medewerkers). Vanuit Atos Consulting schreef ik met een klein team een visie met strategische uitgangspunten als basis voor het portaal.

Uniek aan deze opdracht was dat opdrachtgever ons alle tijd en ruimte gaf om dit op een gedegen en duurzame manier te doen. Deze investering in tijd en geld werd dubbel en dwars terugverdiend in de implementatiefase en zelfs in de verdere ontwikkeling van het portaal na mijn vertrek.

Deze opdracht heeft mij enorm gesterkt in de beslissing om als zelfstandige verder te gaan. Atos Consulting ondersteunde dit besluit van harte en gaf mij als stimulering de aansluitende implementatie-opdracht mee.

Een les die ik tijdens de implementatie-opdracht leerde: afstemming tussen mijzelf als programmamanager en de verantwoordelijke lijnmanagers is essentieel. Projectmedewerkers behielden naast de werkzaamheden in mijn team namelijk ook verantwoordelijkheden in hun lijnfunctie, iets wat niet spontaan naadloos verliep.

Dit portaal heeft als basis gediend voor het huidige portaal van het ziekenhuis en wordt nu gezien als dè aanpak van een ziekenhuisportaal in Nederland.

Terug naar alle projecten